Hotel Villa Nova

Hotel Villa Nova

Comfortabel overnachten in Drenthe

Opzoek naar een hotel in Drenthe? Comfort, kwaliteit en gastvrijheid zijn bij ons zeer belangrijk. In de winter van 2018/2019 zijn alle kamers gerenoveerd. Wij beschikken dan over meerdere types kamers waaronder de Comfort kamers, de Weidekamers, Tuinkamers, de voordelige Patiokamers en vanaf 2019 zelfs een Villa Nova Suite, waar u met het hele gezin terecht kunt. Voor alleengaanden hebben we naar wens 1persoons kamers. Bij het overnachten van een kamer is het bij ons een standaard dat daar een heerlijk ontbijtbuffet inbegrepen is, maar wij bieden ook arrangementen inclusief een 3-gangendiner. Daarnaast beschikken wij ook over een a la carte restaurant waar u heerlijk kunt dineren. Voor meer informatie over het restaurant en de kamertarieven kunt u een kijkje nemen op onze website.

Ontstaan Hotel Villa Nova

In 2017 was het 65 jaar geleden dat de fam. Krans de stap durfde te nemen om in het statige Villa Nova gasten te ontvangen.

Hotel Restaurant Villa Nova is gelegen in het Drentse dorpje Zorgvlied op een prachtige locatie aan de rand van Nationaal park Drents Friese Wold. Omringt door mooie natuurgebieden om heerlijk tot rust te komen. Zorgvlied ligt tevens op de grens met de provincie Friesland en het dorp heeft zijn naam te danken aan de in 1930 gesloopte “Villa Zorgvlied”. In 1952 werd  Hotel – Restaurant Villa Nova gekocht door Jan en Geertje Krans-Wierda. Zij maakten van de Villa een gastenverblijf, jarenlang heeft het de naam Pension Villa Nova gedragen. Tot begin jaren ’90 zoon Jan en zijn vrouw Jennie het pension overnamen. Na een grote renovatie werd de naam omgedoopt naar Hotel – Restaurant Villa Nova. Eind jaren ’90 namen kleinzoon Johan en kleindochter Renate ook de overstap naar het familiebedrijf.

Het bedrijf heeft de laatste jaren een grote omschakeling gemaakt. Waar in de jaren ’80 en ’90 veelal groepen senioren die te gast kwamen, zijn het nu de fietsers, wandelaars en paardenliefhebbers die Hotel Restaurant Villa Nova weten te vinden. Inmiddels heeft Johan het bedrijf weer verlaten. Jan is veelal in de stallen en op het terrein te vinden, Jennie is de drijvende kracht  achter de schermen en Renate runt de dagelijks bedrijfsvoering. Gastvrijheid staat hoog in ons vaandel, wij streven ernaar uw verblijf zeer aangenaam te maken!

Hotel Restaurant Villa Nova is anno 2019 uitermate geschikt voor uw fietsarrangementen en wandelarrangementen met comfortabele (in 2019) gerenoveerde kamers, de meesten met eigen terras!

Door de geweldige omgeving met veel natuur is het een heerlijke plek om te genieten en tot rust te komen.

Graag tot ziens!
Familie Krans

 

Adres:
Hotel Villa Nova
Dorpsstraat 38, 8437 PB Zorgvlied

Voor meer informatie over vakanties langs Hotel Villla Nova Tel: 0591-226928