4 daagse fietsvakantie 'Fietsen door de natuur en geschiedenis van Drenthe' (Gazet)

Speciaal voor de lezers van Gazet van Antwerpen heeft Fietswandelvakantie.nl onderstaande reisaanbieding samengesteld.

Wilt u ook eens Drenthe op de Fiets ontdekken? Fiets van hotel naar hotel met deze 4-daagse fietsvakantie door de natuur en geschiedenis van Drenthe.

 

Inclusief

, , , ,

319

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

ma-zo 09:00 -21:00 uur

Tel: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

DAG 1: Aankomst in Ees

Aankomst in Hotel Eeserhof in Ees (bij Borger) voor diner en overnachting.

DAG 2: Van Ees naar Coevorden – 45,4 km

Vandaag fietst u door de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van Drenthe naar Coevorden (45,4 km). Een unieke locatie voor uw eerste koffiestop is bij het Theehuis Poolshoogte. Midden in het bos gelegen en naast een uitkijktoren. Of durft u een kopje koffie te drinken bij de reuzen Ellert en Brammert? In het openluchtmuseum beleeft u hoe er vroeger in dit veenlandschap werd geleefd. Aan het einde van de route komt u langs het kasteel van Coevorden. Deze huisvesting is een groot verschil met die zoals u in het openluchtmuseum heeft kunnen zien. In de loop van de namiddag kunt u bij hotel Talens inchecken voor diner en overnachting.

DAG 3: Van Coevorden naar Dwingeloo – 53,5 km

Na het goed verzorgde ontbijt stapt u op de fiets voor een prachtige tocht naar Dwingeloo (53,5 km). In Coevorden fietst u nog één keer langs het kasteel, om daarna in Noordelijke richting te fietsen. De molen in Dalen en de beeldentuin van Gees zijn zeker een bezoekje waard. In de middag komt u aan in het Nationaal Park Dwingelderveld. Over de grote stille heide fietst u naar het dorp Dwingeloo. Hier dineert en overnacht u in het oudste familiehotel van Nederland. De 13e generatie van de familie Wesseling heet u van harte welkom in hun prachtige hotel.

DAG 4: Van Dwingeloo naar Ees –  51,4 km

De fietstocht van vandaag (51,4 km) doet een indrukwekkend stuk van de geschiedenis van Drenthe aan. In de periode van 1942 tot 1945 werden vanuit Kamp Westerbork meer dan 100.000 Joden getransporteerd naar de vernietigingskampen in Duitsland en Polen. Het herinneringscentrum laat u foto’s, film en ander materiaal zien over die zwarte periode uit onze geschiedenis. Door de prachtige natuur fietst u terug naar hotel Eeserhof in Ees, waar u de thuisreis kunt aanvaarden. Ook kunt u natuurlijk, tegen een geringe meerprijs, nog een overnachting bijboeken. In dat geval hoeft u pas op dag 5 naar huis.