Op Fietse fietsvakantie Drenthe (6-daags)

6-daagse fietsvakantie Borger - Erica (2 nachten) - Ruinen - Assen

5 dagen fietsen door het landschap van Daniël Lohuus dat de basis vormde voor zijn bekende liedjes ‘Op Fietse’, met onder andere: Nee ik heb ja niks te klagen!

Inclusief

, , , ,
(3 klantbeoordelingen)

389

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Borger

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in hotel in de omgeving van Borger voor diner en overnachting.

Dag 2: Van Borger naar Erica (circa 55 km)

Via Exloo fietst u naar Poolshoogte voor de koffiestop en beklimming van de naastgelegen uitkijktoren. Daarna fietst via beeldentuin Harwi, Ellert en Brammert en de woning waar Vincent van Gogh heeft gewoond naar Schoonebeek. Diner en overnachting heeft u vandaag in Wellness Hotel & Golf Ressort Zuiddrenthe .

Dag 3: Rondom Erica (circa 57 km)

Vandaag maakt u een mooie rondtocht maken door het veengebied ten zuidoosten van Emmen of u kunt een bezoek brengen aan Wildlands Emmen. In het Veenpark verteld men u alles over de geschiedenis van het Veen. Met deze indrukken over het veen vervolgt u de route terug naar Schoonebeek waar u alles kunt vinden over de kunst van zandstrooien in het Zandstrooiboerderij. Naast het zandstrooien kunt u hier ook de tentoonstelling van de NAM (Nederlands Aardolie Maatschappij) over geologie en de oliewinning bekijken. Aan het einde van de dag komt u weer aan bij uw hotel in (de omgeving van) Schoonebeek voor diner (‘s Avonds is het diner NIET in de reissom inbegrepen) en overnachting.

Dag 4: Van Erica naar Ruinen (circa 58 km)

Vandaag leidt de fietsroute u naar het Nationaal Park Dwingelderveld. U dineert en overnacht in Hotel De Stobbe in Ruinen.

Dag 5: Van Ruinen naar Assen (circa 55 km)

Over de grote stille heide van het Nationaal Park Dwingelderveld fietst u naar het voormalig kamp Westerbork. Daarna naar het Drents Museum in centrum van Assen. ‘s Avonds kunt u zelf uw diner samenstellen aan de hand van een keuzelijst en daarna de overnachting in Hotel De Jonge in Assen.

Dag 6: Van Assen naar Borger (circa 48 km)

Op de laatste dag van uw vakantie kunt u nog genieten van het Balloërveld, het Boomkroonpad en het Hunebedcentrum. Eenmaal in Borger komt dit arrangement ten einde.

NB: Bij deze 5 overnachtingen is 5 x ontbijt en 4 x 3-gangen diner inbegrepen.