Voor straf naar Drenthe (4-daags)

4-daagse fietsvakantie van Odoorn - Diever - Norg

3 dagen fietsen door historische dorpen als Odoorn, Diever en het gevangenisdorp Veenhuizen. Natuurlijk is er naast veel cultureel erfgoed, ook volop natuur in de routes opgenomen.

Inclusief

, , ,
(2 klantbeoordelingen)

159

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Odoorn

Vanaf 15:00 uur kunt inchecken in Hotel De Oringer Marke in Odoorn voor uw overnachting.

Dag 2: Van Odoorn naar Diever (circa 55 km)

Uw koffiestop is bij het unieke theehuis Poolshoogte met naastgelegen uitkijktoren of durft u koffie te drinken in het openluchtmuseum bij de reuzen Ellert en Brammert? In de middag fietst u via het indrukwekkende voormalige Kamp Westerbork. In de periode 1940 tot 1945 zijn hier, in de Tweede Wereldoorlog, ruim 100.000 Joden op transport gezet naar de vernietigingskampen in Polen en Duitsland. Uw overnachtingshotel is Landhotel Diever in Diever.

Dag 3: Van Diever naar Norg (circa 45 km)

Door de prachtige natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen fietst u naar het gevangenisdorp Veenhuizen. De gedwongen kolonie van Weldadigheid in Veenhuizen is genomineerd als UNESCO werelderfgoed. Uw overnachting is in Hotel Norg in Norg. Of slaapt u vannacht liever in de gevangenis in Veenhuizen?

Dag 4: Van Norg naar Odoorn (circa 58 km)

In de hoofdstad van Drenthe is een bezoek aan het Drents Museum zeker de moeite waard. Naast de vaste tentoonstelling zijn er diverse tijdelijke tentoonstellingen van top-niveau! Onlangs heeft het museum, samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam een schilderij van Vincent van Gogh aangekocht. Daarna fietst u langs de Exposititieboerderij Versteend Leven en het onlangs geheel vernieuwde Hunebedcentrum fietst u naar Odoorn. Helaas is uw vakantie hier alweer ten einde.