Wandelen in de vrije koloniën van Weldadigheid

5 dagen wandelen door de koloniën van Weldadigheid incl. verblijf, ontbijt, 3-gangen diner, bagagetransport en GPS-tracks.

Inclusief

, , , ,

419

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Frederiksoord

Vanaf 15:00 uur bent u welkom in Hotel Frederiksoord voor diner en overnachting.

Dag 2: Wandelen rondom Frederiksoord (13,0 km – 16,2 km – 20,4 km)

Na het ontbijt wandelt u als eerste naar het museum De Proefkolonie, waar u de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid kunt ontdekken. Al in 1818 werden de armen stedelingen in Frederiksoord ontvangen. Ze konden op werk en onderdak rekenen. Er werden kerken, winkels, scholen en zelf rustoorden gebouwd. Met deze voorzieningen liep de Maatschappij van Weldadigheid 80 jaar voor op de rest van Nederland. De wandeling van vandaag gaat van Frederiksoord naar Wilhelminaoord en vervolgens door het prachtige natuurgebied tussen Frederiksoord en Steenwijk. ‘s Avonds geniet u weer van het diner en overnachting in Hotel Frederiksoord.

Dag 3: Van Frederiksoord naar Zorgvlied (14,1 km – 16,7 km – 21,6 km)

Vandaag wandelt u vanuit de kolonie naar Zorgvlied. Hier stonden vroeger het Landbouwkundig Instituut van de Maatschappij van Weldadigheid. In hotel Villa Nova, tegenover deze school, is het diner en de overnachting.

Dag 4: Wandelen rondom Zorgvlied (12,6 km – 16,0 km – 21,3 km)

Ontdek de unieke natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. U wandelt over het Aekingerzand, een uitgebreid gebied met zandverstuivingen. Ook de Grenspoel, een ven aan de rand van het stuifzandgebied en de uitkijktoren staan voor vandaag op het programma. Het diner en de overnachting is weer in Hotel Villa Nova in Zorgvlied.

Dag 5: van Zorgvlied naar Frederiksoord (14,4 km – 16,2 km – 21,6 km)

Op de laatste dag van uw vakantie wandelt u terug naar de Kolonie van Weldadigheid. Op de route komt u door het Doldersummerveld. In Vledder komt u langs museum Valse Kunt en Zee museum Miramar. Eenmaal in Frederiksoord aangekomen is uw vakantie helaas ten einde.