Wandelen over het Pieterpad - deel 3

6 dagen wandelvakantie Overijssel en Gelderland, over het Pieterpad van Ommen naar Vorden

6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Ommen naar Vorden (Etappe 10 t/m 13)

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van heel Nederland. De bijna 500 kilometer lange route neemt u mee van de Groningse Waddenkust in Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. De route is onderverdeeld in 26 etappes. Onderweg geniet u van een prachtige, gevarieerde omgeving, oude cultuurlandschappen en interessante steden. Bij ons kunt u het Pieterpad in gedeeltes reserveren, maar het is ook mogelijk om verschillende trajecten aan elkaar te koppelen. De wandelvakantie Pieterpad deel 3 van Ommen naar Vorden is het laatste gedeelte van Pieterpad deel 1 (Pieterburen – Vorden). Een mooi traject door het bosrijke gebied ten zuiden van Ommen, onderlangs de Besthmenerberg, Archemerberg en door het natuurreservaat De Lemelerberg.

Inclusief

, ,

459

Check-in: vanaf: 15:00 uur Check-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1 – Aankomst in Ommen

U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Ommen. U overnacht in Hotel Paping in Ommen.

Dag 2 – Ommen naar Hellendoorn (circa 21 km)

Vanaf Ommen loopt het Pieterpad zuidwaarts. Bij buurtschap Besthmen en de gelijknamige berg begint het landschap te golven. De Regge is hier door de heuvels heen gebroken en liet een hele steile oever na. Dan begint het pad te steigen naar de hoogste top van de Sallandse Heuvelrug, de Archemerberg van 77,9 meter. Wat een uitzicht! Daarna volgt de tocht over de heuvels. Alleen bij Lemele is er een laagte, waar ooit het Overijssels Kanaal door heen is aangelegd. Over de Eelerberg bereikt u Hellendoorn. U overnacht in Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn.

Dag 3 – Hellendoorn naar Holten (circa 16 km)

Een langgerekt lint van uitgestrekte bossen en grote golvende heidevelden tussen Hellendoorn en Holten vormt het decor van deze etappe. Hier vormde schuivend ijs en smeltend water in een ver verleden het landschap. Plaatselijk komt de rododendron massaal voor en leeft de steeds zeldzamer wordende korhoen in de laatste populair wilde korhoenders in Nederland. Het lijkt wel of u in het buitenland bent als u op het hoogste punt van de Holterberg naar de Veluwe in het westen op 30 kilometer afstand kijkt. Langs smeltwaterdalen en steile hellingen daal u over de uitlopers van de stuwwallen af naar Holten. U overnacht in B&B Het Echte Buitenleven.

Dag 4 – Holten naar Laren (Gld) (circa 15 km)

Over de beukenlaan langs de Schipbeek wandelt u de Achterhoek binnen. Oude landgoederen wisselen af met kleinschalig boerenland, door besloten cultuurland met vergezichten en dorpen, op weg naar Laren. Kenmerkend voor het gebied is het afwisselende landschap van beekdalen en kampen, blokvormige kavels begrensd door bomen en houtwallen. Het is een streek met een groen en besloten karakter en rijk aan landgoederen. In eindpunt Laren ziet u een van deze landgoederen, Huis Verwolde waar je de ‘dikke boom’ ziet, een eik met een stamomvang van ca. 7,5 meter. U overnacht in B&B Ervendimmendael of in hotel De Achterhoek.

Dag 5 – Laren (Gld) naar Vorden (circa 14 km)

Langs statige landgoederen en buitenplaatsen wandelt u naar het kastelendorp Vorden. Halverwege ziet u het Grote Veld, waar lariks, fijnspar en grove den het gebied domineren. Tot rond 1920 kon u hier kijken tot Lochem, Vorden en Almen, zo groot was dit ‘veld’. Zo nu en dan liggen er nog heideveldjes met dop- en struikheide en jeneverbesstruiken. Bij Kasteel Vorden in het typisch Achterhoekse bos- en weidelandschap werd het Pieterpad in 1983 officieel geopend en staat het monument Toos en Bertie. De voetafdrukken zijn van Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertie Jens, de bedenksters van het Pieterpad. U overnacht in Hotel-Restaurant Bakker.

Dag 6 – terugreis

Na het ontbijt is uw vakantie ten einde. U moet met het openbaar vervoer naar huis of naar uw auto in Ommen. Indien u advies en/of assistentie wilt kunt u altijd bellen naar uw reisorganisatie. Of wat dacht u van nog een wandelweekje? Neem dan een kijkje bij Pieterpad deel 4.