Weldadige fietsvakantie - Weldadig rondje Frederiksoord en Veenhuizen

Tijdens deze 3 daagse Weldadige fietsvakantie fiest u het Weldadige Rondje en komt u langs bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid.

Een unieke belevingsvakantie die u voert langs monumentale plekken van de voormalige koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid, genomineerd als UNESCO werelderfgoed.

Inclusief

, , , ,

239

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Frederiksoord

Uw vakantie begint met diner en overnachting in Logement Frederiksoord waar Johannes van Bosch ook gelogeerd heeft aan het begin van de 19e eeuw.

Dag 2: Van Frederiksoord naar Veenhuizen (diverse routes van 45 km/ 60 km)

Na het ontbijt vertrekt u per fiets voor een rondtocht door vrije Koloniën van Weldadigheid en daarna naar Veenhuizen. In het museum de Proefkolnie ontdekt u de geschiedenis van Koloniën van Weldadigheid. Al in 1818 werden de arme stedelingen in Frederiksoord ontvangen. Hier konden de stedelingen op werk en onderdak rekenen. Er werden kerken, winkels, scholen en zelfs rustoorden gebouwd. Met deze sociale voorzieningen liep de Maatschappij van Weldadigheid 80 jaar voor op de rest van Nederland en was daarmee  de bakermat van onze verzorgingsstaat. Na het bezoek aan het museum begrijpt u de Kolonie van Weldadigheid en gaat u op de fiets langs een aantal historische punten uit die tijd. Aan het einde van de middag komt u aan in Veenhuizen voor diner en overnachting in Hotel Bitter en Zoet.

Dag 3: Van Veenhuizen naar Frederiksoord (diverse routes van 45 km / 60 km)

Na het ontbijt kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Gevangenismuseum (entree niet inbegrepen bij de reissom). Het gevangenismuseum vertelt u de verhalen over de gevolgen van de normafwijkend gedrag. Verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je anders naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierigheid aanwakkeren en je aan het denken zetten. We dagen u uit een mening te vormen, laten u vrij om te ontdekken wat u vindt. Na het bezoek kunt u Veenhuizen ontdekken vanuit een echte boevenbus. Deze bus rijd langs Esserheem en Norgerhaven, de gevangenissen waar nog steeds gevangen zitten. U komt langs prachtige monumentale gebouwen in Veenhuizen. Vanuit de boevenbus ziet u huizen met teksten op de gevels, zoals ‘Leerling door voorbeeld’, ‘Helpt elkander’ en ‘Werk en bid’. Daarna fietst u door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Eenmaal aangekomen bij Hotel Frederiksoord, komt er een einde aan uw fietsvakantie.