Hotel Talens

Hotel Talens Coevorden

Wilt u er even een paar daagjes lekker tussenuit? Heerlijk wandelen op het unieke Pieterpad of gewoon genieten van rust, natuur en gezelligheid? Kom dan naar Coevorden en laat u door Cora & Harry Talens en het team van Hotel Talens verrassen.

Ons comfortabele en gemoedelijke Hotel Restaurant Talens staat al twee eeuwen lang aan de rand van het historische vestingstadje Coevorden en is goed bereikbaar per trein en per auto (eigen parkeerplaats). Coevorden ligt in de driehoek Hoogeveen, Hardenberg, Emmen en aan de Duitse grens. Hier is het uitstekend vertoeven bij de open haard na een rondwandeling. Natuurlijk slaapt u in een comfortabele kamer, die voorzien van alle gemakken. Wist u dat alle kamers ook airconditioning hadden? Dit deel van Drenthe is zeer geschikt om per fiets, die u stalt in de afgesloten garage of per auto te ontdekken.

Coevorden ligt aan de Hundebed Highway, maar ook aan het Stieltjeskanaal, dat een belangrijke verbindingsweg was tijdens de ontginning van de veengebieden. Het Veenloopcentrum in Weiteveen laat zien hoe het leven van de pioniers en nonnen in dit gebied er vroeger uitzag. Dit is tevens het startpunt van vele wandel- en fietsroutes in het gebied en er worden regelmatig activiteiten gehouden. Zo kunt u in hoogveenreservaat Bargerveen, het hoogveenlandschap zien dat eind 19e eeuw werd ontgonnen door turfstekers. Bijzonder is om de verende werking van het veen te ervaren. Uiteraard zijn er in de buurt van Hotel Restaurant Talens nog meer leuke uitstapjes in het verschiet.

 

Adres:
Hotel Talens 
Sallandsestraat 51, 7741 HN Coevorden

Voor meer informatie over vakanties langs Hotel Talens: 0591-226928