U vind hier snel antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op, we beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk!

Telefoon: +31 (0)591-226928

Mail: info@fietswandelvakantie.nl

Vragen over boekingen

Na uw volledige reisaanbetaling is uw boeking bindend, dit houdt in dat u niet meer zomaar uw boeking kunt afzeggen. Uw boeking wordt door ons aangevraagd bij de agent of hotelier. Indien akkoord gegeven door de agent of hotelier, dan is uw boeking inderdaad definitief. Mocht de door u gewenste datum niet mogelijk zijn, dan wordt u door ons gebeld voor een alternatieve datum en/of tocht.

Jazeker indien er beschikbaarheid is, via de website is het niet mogelijk om een last-minute te boeken. Graag een mailtje sturen naar info@fietswandelvakantie.nl of bellen naar 0591-226928 om uw reservering door te geven.

U kunt ons telefonisch of per e-mail laten weten dat u uw reis moet annuleren. De hoogte van de annuleringskosten vindt u op: www.fietswandelvakantie.nl/annuleringen/

Boeking lang voor vertrek:

Als u niet binnen 6 week op vakantie gaat is er mogelijkheid voor een aanbetaling van 25% van de reissom + de reserveringskosten binnen 2 week na definitief van uw vakantie. De resterende 75% moet uiterlijk 4 week voor aankomst zijn betaald.  

U kunt er ook voor kiezen om direct het totaal bedrag te betalen.

Boeking kort voor vertrek

Als u binnen 6 week op vakantie gaat is er geen aanbetaling mogelijk en dient het totaalbedrag binnen 1 week na facturatie in één keer betaald te worden.

Boeking en procedure

Nadat u van de reisaanbieder een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Stichting Derdengelden Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Fietswandelvakantie.nl in samenwerking met de uitvoerende reisorganisatie gebruik van de STO-reisgarantie op al haar pakketreizen. De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van reisorganisatie ervoor zorgen dat u uw geld terugkrijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen.

Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaalt u de reissom niet aan Fietswandelvakantie of aan de reisorganisatie maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting. Wanneer de reis in goede orde plaats vindt zal de reissom 1 dag na afloop van uw reis overgemaakt worden aan de reisorganisatie. Alleen in geval dat de uitvoerende reisorganisatie in surseance van betaling komt of failliet gaat, maakt Certo Escrow uw geld over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij uw geld. Indien u nog niet op reis bent ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terugkrijgt, dat u uw reis af kan maken of dat u naar huis kunt terug keren.