Fietswandelvakantie.nl is een initiatief van Hotel De Meulenhoek in Exloo. Fietswandelvakantie.nl heeft met enkele partners, zoals Grapho Nieuw-Buinen (voor de vormgeving en productie van het voorliggende magazine), Gaaf Internet (voor de opzet van de website) en diverse reisorganisaties (voor het mede samenstellen van het reisaanbod). Dit alles is mede dankzij ondersteuning van deelnemende hotels, attracties en bezienswaardigheden in Drenthe tot stand gekomen. Voor het beeldmateriaal en de vormgeving is Fietswandelvakantie.nl ook ondersteund door Marketing Drenthe, Natuurmonumenten, Grapho Nieuw-Buinen en vele fotografen die hun beeldmateriaal beschikbaar wilden stellen voor de website en het reismagazine van Fietswandelvakantie.nl. Tenslotte heeft de Provincie Drenthe dit initiatief ook deels financieel ondersteund.

Het doel van dit initiatief is om u de mooiste fiets- en wandelvakanties aan te kunnen bieden!

Fietsvakanties

Bij het samenstellen van de fietsroutes wordt gebruik gemaakt van de fietsknooppunten. Dit wordt door de gasten onze gasten erg gewaardeerd. De routeaanduiding is duidelijk en gemakkelijk te volgen. Bovendien wordt de kwaliteit hiervan in Drenthe op een bijzonder professionele wijze geleverd door het Recreatieschap Drenthe, een samenwerkingsverband waarin alle gemeenten deelnemen.

Wandelvakanties

Voor de wandelvakanties kunnen we in Drenthe helaas nog niet overal gebruik maken van een knooppuntennetwerk. Dat is wel in ontwikkeling, maar zal nog wel een paar jaar duren voordat dit overal in de provincie Drenthe gerealiseerd is. Tot die tijd zullen we gebruikmaken van GPS- apparaten om u de route te wijzen door het prachtige wandellandschap. Een GPS werkt zeer eenvoudig. Met een goede handleiding er naast heeft u binnen 15 minuten door hoe het werkt. Mochten hierbij onduidelijkheden zijn, laat u het dan even weten, dan komen we op de eerste dag van uw vakantie op locatie om u daarbij te helpen. We werken al zo’n 5 jaar met deze GPS-apparaten en hebben er zeer goede ervaringen mee.

Vragen ……

Op deze website zullen we in de rubriek “vraag en antwoord” alle vragen beantwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan, schroom dat niet om ons te bellen of te mailen. Ook kunt u op de website onze algemene voorwaarden vinden.