Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

7 dagen incl. ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar onder andere Sneek en Leeuwarden

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland | In 6 dagen fietsen langs alle Friese steden. Deze tocht is wereldberoemd als schaatstocht, maar ook bijzonder leuk om te fietsen. Langs de route vindt u naast de natuurschoon de sporen van een roemrijk verleden.

Inclusief

, , , ,

585

Check-in: vanaf: 15:00 uurCheck-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden

In de loop van de dag komt u aan in Leeuwarden, hoofdstad van de provincie Friesland. De geschiedenis van de stad gaat terug tot in de Romaanse tijd. Naast de uitgebreide historie heeft Leeuwarden ook een modern winkelcentrum.

Dag 2: Van Leeuwarden naar Sneek / IJlst (circa 50 km)

Vandaag fietst u langs het eerste deel van de tocht der tochten en komt u in ieder geval door de Stad Sneek. Uw overnachting is in de omgeving van de steden Sneek en IJlst.

Dag 3: Van Sneek / IJlst naar Harich / Balk (circa 55 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor de tweede etappe. U komt door de steden IJlst en Sloten (circa 700 inwoners). De stad heeft een rijke historie en was een belangrijk punt in de verbinding tussen het Duitse Bentheim en Stavoren aan de voormalige Zuiderzee.

Dag 4: Van Harich / Balk naar Bolsward (circa 55 km)

Vandaag fietst u naar het IJsselmeer en ontdekt u diverse pittoreske stadjes zoals: Stavoren, het oude vissersstadje Hindeloopen, Workum en Bolsward. Dit gebied was in de tijd van de Hanzesteden van groot belang voor de ontwikkeling van Friesland. De havens van Stavoren en Bolsward waren groter dan die van Amsterdam en Rotterdam. Het stadje Bolsward is één van de gezelligste stadjes in Friesland. In 1455 kreeg Bolsward stadsrechten en behoorde de stad tot één van de Hanzesteden van ons land. In Bolsward zijn voldoende bezienswaardigheden, waardoor u bij een bezoek aan de Friese elf steden Bolsward zeker weten niet mag overslaan. Tijdens uw fietstocht kunt u een bezoek brengen aan het stadhuis van Bolsward. Het stadhuis van Bolsward stamt uit 1614, dat symbool staat voor de bloei van de stad in de 17e eeuw.

Dag 5: Van Bolsward naar Harlingen (circa 40 km)

Aan het einde van de dag komt u aan in Harlingen. U kunt deze fietsvakantie hier verlengen met een extra nachtje in Harlingen. Op de extra dag kunt u uitrusten of per boot naar Terschelling of Vlieland gaan om daar een dagje te fietsen in de prachtige natuur van het eiland.

Dag 6: Van Harlingen naar Dokkum (circa 50 km)

U kent Dokkum waarschijnlijk nog uit uw schooltijd: “754 Bonifatius vermoord bij Dokkum”. Maar u zult zelf ervaren dat er is veel meer historie is te zien en te beleven.

Dag 7: Van Dokkum naar Leeuwarden (circa 45 km)

Vandaag staat de laatste etappe op het programma. Het beroemde bruggetje in Bartlehiem zullen we zeker aandoen. In Leeuwarden is uw tocht ten einde. Om in het bezit te komen van het Elfstedenkruisje moet u wachten totdat er voldoende ijs ligt en dient u de totale tocht in één dag schaatsend af te leggen. Eventueel kunt u nog een verlengingsnacht bijboeken voordat u de thuisreis weer aanvaardt.

8-daagse reis

Kiest u voor de 8-daagse reis, dan heeft u nog een extra overnachting in Harlingen.

9-daagse reis

Kiest u voor de 9-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis nog een extra overnachting in Leeuwarden.