Rondje IJsselmeer fietsvakantie

7 of 8 dagen rondje IJsselmeer fietsvakantie. Inclusief verblijf in goede hotels, bagagetransport en fietsroutes naar onder andere Volendam en 't Gooi

Rondje IJsselmeer fietsvakantie | Fietstocht langs de oevers van het IJsselmeer. Naast de prachtige uitzichten over het water, door de groene bossen en uitgestrekte polders, is er op diverse plaatsen nog veel te zien uit de tijd voor 1932 toen er nog sprake was van de Zuiderzee.

Inclusief

, , ,

465

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1: Aankomst in Nunspeet

U reist op eigen gelegenheid naar Nunspeet. U kunt de auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij het hotel.

Dag 2: Van Nunspeet naar Amersfoort (ca 60 km)

In de oude havenstad Harderwijk kunt u aan de kade een visje eten. Naast de historische binnenstad heeft Amersfoort ook veelzijdige wijken zoals Kattenbroek en Vathorst, met moderne architectuur.

Dag 3: Van Amersfoort naar Purmerend (ca 68 km)

Door de Koninklijke omgeving van Baarn en langs het koninklijke Paleis Soestdijk fietst u ‘t Gooi binnen. Na de vestingstad Naarden volgt u de bekende Zuiderzeeroute via Muiderberg en Diemen naar Amsterdam. Wilt u door het centrum van Amsterdam fietsen of kiest u voor een route langs de Zuiderzeedijk? Eenmaal in Purmerend is het lekker ontspannen op een van de vele terrasjes.

Dag 4: Van Purmerend naar Enkhuizen (ca 56 km)

Op weg naar Enkhuizen fietst u door het leuke Hoorn en Volendam. De voormalige handelsstad Hoorn was de thuishaven van de scheepsjongens van de Bontekoe. Volendam is rijk aan piepkleine huisjes, grachtjes en smalle ophaalbruggetjes. En natuurlijk kennen we dit dorp als de plek waar vele bekende Nederlandse artiesten vandaan komen. Ook de traditionele klederdracht wordt nog steeds trouw gedragen. Strakke lijfjes, kanten kapjes en gestreepte rokken, dit moet u zien!

Dag 5: Van Enkhuizen naar Harich / Lemmer (38 km)

Vanaf Enkhuizen neemt u de ferryboot naar Stavoren, één van de Friese Elfsteden. De korte fietsroute leidt u door de Gaasterlandse bossen naar Lemmer of Harich.

NB: omwille van het bagagetransport dient u de boot van 08.30 uur te nemen. U dient zelf de bagage en fiets mee te nemen naar de haven en op de veerboot; het hotel in Enkhuizen ligt op ca. 200 m van de haven. Ter plaatse kan een nabrengdienst voor de koffers worden geregeld, kosten ca. € 2,50 per koffer. Bij aankomst van de boot in Stavoren staat de bagagevervoerder klaar om de koffers op te halen en naar Lemmer of Harich te brengen.

Dag 6: Van Harich / Lemmer naar Zwartsluis (62 km)

Als eerste fietst u naar Lemmer. Hier volgt een mooie route naar het Nationaal Park De Weerribben. Met de talloze watervogels is dit waterrijke gebied één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Als u de lange route neemt fietst u via de IJsselmeerstadjes Blokzijl en Vollenhove naar uw overnachtingshotel in Zwartsluis.

Dag 7: Van Zwartsluis naar Nunspeet (ca 50 km)

Op de laatste dag van uw vakantie komt u door de oude Hanzestad Kampen.
In het centrum treft u nog allerlei middeleeuwse monumenten aan die een bezoek zeker waard zijn.
Nog even nagenieten van uw rondje IJsselmeer? Boek dan de 8-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis nog een extra overnachting in Nunspeet.