Bierbrouwerij maallust

Bierbrouwerij Maallust

Gevestigd in de oude graanmaalderij van Veenhuizen ademt brouwerij Maallust de rijke geschiedenis van het gevangenisdorp. Als onderdeel van industriecomplex Maallust vond hier ooit de verwerking van landbouwproducten plaats. Oude elementen herinneren ons aan vervlogen tijden van tucht en arbeid. De droogmachine op de eerste verdieping of de kleine memoires en notities op de prachtige oude gebinten; de authentieke sfeer van de Maatschappij van Weldadigheid is ook vandaag de dag nog bijna voelbaar.

Onze bieren

Onze ambachtelijke speciaalbieren zijn eigentijds, maar geworteld in het verleden en geïnspireerd door oude biertypen. In onze bieren proef je de historie van gevangenisdorp Veenhuizen. De bieren van Maallust zijn ambachtelijk, authentiek en gebrouwen met alleen de beste ingrediënten. Of het nu de Weldoener is, ons hoppig blonde bier, of de Zware Jongen, onze verraderlijk zachte tripel; Maallust bieren staan bol van het karakter.

Ervaar MAALLUST

Ons bier proeven of lekker lunchen? In de oude graanmaalderij is niet alleen de brouwerij gevestigd, maar ook ons proeflokaal. Neem een kijkje tussen de koperen ketels of geniet van het mooie weer in onze biertuin. Op deze locatie, waar de geschiedenis van gevangenisdorp Veenhuizen bijna voelbaar is, smaakt ons ambachtelijke bier misschien wel het allerbeste. Alles weten over ons bier en het bijzondere brouwproces? Waan je voor even een Maallust-brouwer én proef ons heerlijke speciaalbier tijdens een rondleiding met proeverij. Iets te vieren? Wij bieden diverse arrangementen aan om er een onvergetelijke dag van te maken op een unieke locatie. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.

Adres:
Hoofdweg 140
9341 BL Veenhuizen
0592-388971

 Website