Het Boomkroonpad

Buitencentrum Boomkroonpad

Staatsbosbeheer heeft in de Drentse bossen een bijzondere natuurattractie. Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaart u het bos vanuit een heel ander perspectief. De wandeling tussen de toppen van de bomen begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen. Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten Borger, midden op de Hondsrug. Hier kun je uitgebreid wandelen door bos en langs heide en vennen. Vanaf het Boomkroonpad starten diverse gemarkeerde wandelroutes, variërend van 3 tot 16,5 kilometer. Er zijn ook speciale thema-excursies voor groepen te boeken. Naast de natuur wandelexcursies kun je denken aan een ‘Ontspanning en Inspiratie-wandeling’ in de natuur of een ‘Wilderness trail: op zoek naar de Hondsrug Five’. Wij combineren uw ideeën en wensen graag in een arrangement speciaal voor u. Zodat u volop kunt genieten van de Drentse Hondsrug.

Kinderfeestjes

Houdt uw (klein)kind ook zo van de natuur en vindt hij / zij het heerlijk om buiten te zijn? Geef dan het verjaardagspartijtje van uw (klein)kind in het bos! Bij Buitencentrum Boomkroonpad zijn verschillende mogelijkheden om een feestje te geven. Voor verschillende leeftijden is er van alles te doen. Een leuke speurtocht maken, klimmen als een eekhoorn tussen de toppen van de bomen, een vuurtje stoken, spelen in het speelbos en na afloop een lekker frietje eten. Het kan allemaal! Meer dan genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke dag in het bos!

Tip: Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad

Kent u een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? Een boskind die dicht bij de natuur staat en niet bang is om dwars door een donker bos te rennen als een ree? Probeer dan eens de zoektocht naar de wijze HotemeTotem. Ook erg leuk als kinderfeestje. Informeer eens bij het Buitencentrum naar alle doe-en ontdektochten.

Het hele jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op dinsdag en donderdag in de vakanties zijn er de Buitendagen voor kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast start iedere zondag 13.30 uur een wandelexcursie voor het hele gezin. Ook zijn er avondexcursies, reeënexcursies en Vollemaanwandelingen. Kijk op Staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad voor ons volledige aanbod.

Bij het Buitencentrum is ook een groot hondenlosloopgebied, kijk op Staatsbosbeheer.nl/hondsrug voor een plattegrond.

Bij Bospaviljoen de Woudstee kunt u terecht voor een heerlijke lunch of een drankje op het bosterras.

Entree Boomkroonpad tot 12 jaar € 2,25 en vanaf 12 jaar € 4,50 per persoon, voor groepen vanaf 20 personen geldt een aangepast tarief. U kunt ook uw entreekaartjes online met korting bestellen, kijk op Staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad
voor de mogelijkheden.

Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Telefoon: 0592-377305 of mail naar boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl