Beeldentuin Harwi

Keramiektuin galerie Harwi

Keramiektuinen galerie en lunchroom Harwi ligt in het kleine buurtschap Eeserveen. Tussen de boerderijen ligt een unieke beeldentuin van 20.000 m2. In de tuinen staan grote -en kleine beelden van keramiek, brons, glas en metaal. In de aangrenzende galerie staan en hangen woondecoraties van verschillende materialen. Begin of eindig uw bezoek in de gezellige lunchroom.

In de parkachtige tuinen waant u zich in een andere wereld. Geniet van mooie vijvers, leuke doorkijkjes, uitzicht over landerijen, vogels en niet te vergeten de beelden. Deze grote en kleine beelden zijn gemaakt van keramiek, brons en natuursteen. Zowel dier- en mensfiguren, maar ook abstracte vormen kunt u tegen komen. Her en der staan bankjes, stoelen en tafels, zodat u heerlijk in het zonnetje of in de schaduw kunt zitten. In de galerie kunt u een mandje met lekkers bestellen en mee nemen naar de tuin. De beelden van keramiek worden zelf gemaakt door de eigenaren, Harm en Trijnie Stavast, in de aangrenzende pottenbakkerij. Demonstraties worden daar niet gegeven, maar als geluk heeft kunt u de pottenbakker aan het werk zien.

In de ruime galerie/ winkel vindt u een breed aanbod van woonaccessoires voor ieder interieur.  Vazen, kandelaren, waxinelicht houders, schalen, mens – en dierfiguren van keramiek, brons en glas. Daarnaast hangen er wanddecoraties vooral van metaal. Ieder seizoen heeft zijn eigen collectie. Ook zijn er ieder jaar exposities van kunstenaars uit Nederland. Wanneer u zin heeft in een lekker kopje koffie / thee met huisgemaakt gebak of een lunchgerecht dan neemt u plaats in de lunchroom. Onze vriendelijke en gastvrije serveersters helpen u graag. Uiteraard worden de koffie en cappuccino geserveerd in eigen gemaakte kopjes.   

Evenement:                                                                                                                                        

Beide Pinksterendagen worden in de tuinen het evenement Kunstmarkt Harwi georganiseerd. Amateur en Professioneel kunstenaars  tonen en verkopen hun werk. Het aanbod aan kunst is zeer divers. Keramiek, glas, schilderijen, hout, metaal, maar ook gedichten. Het is een gezellige markt waar de sfeer uniek is. Beide dagen bent u vanaf 11.00 uur welkom. Er is een groot terras aanwezig. Het evenement is gratis te bezoeken. Wij heten u van harte welkom. Gastvrij, daarom vrij entree.

Openingstijden:

April t/m oktober
zondag van: 12:00 – 17:00 uur
dinsdag t/m zaterdag van: 10:00 tot 17:00 uur                                                  

November en december
Donderdag t/m zaterdag van: 11:00 – 16:00 uur

Pasen, Hemelvaartsdag, 2e kerstdag van 12.00-17.00 uur.

    

Kanaalstraat 9
7858 TE Eeserveen
Telefoon: 0599-287269

Website