Versteend Leven in Drouwen

Versteend Leven in Drouwen

Al meer dan 35 jaar is Versteend Leven in Drouwen een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In de expositieboerderij vind u een groot assortiment mineralen, fossielen, sieraden en schelpen uit de hele wereld. 

Wat jaren geleden begonnen is  met een kleine verzameling mineralen en fossielen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een zeer uitgebreide collectie. Naast de mineralen en fossielen is er ook een groot aanbod van schelpen en een enorme variatie in veelal handgemaakte sieraden. Maar ook dierfiguren van edelsteen, sfeerlichten en allerlei andere modellen gemaakt van mineralen. Ook op esoterisch gebied kunnen liefhebbers hun hart ophalen.

Mineralen zijn er in allerlei variaties aanwezig, heel veel ruwe vormen, kristalgroepen, kleuren en maten. Handgeslepen mineralen zoals dierfiguren en allerlei vrije vormgeving zijn ook ruimschoots in voorraad. En niet te vergeten de vertrouwde knuffelstenen!

Ook bij de fossielen zijn er naast de wat bekendere fossielen,  zeldzame stukken te vinden. Van sauriër eieren (bekend van RTV Drenthe) tot fossiele haaientanden van de megalodon en van barnsteen met insecten tot fossiele vissen.

Naast de tropische schelpen zijn er ook krabben en kreeften. En voorwerpen gemaakt van schelp, van pillendoos tot exclusieve sieraden.

De collectie sieraden omvat een grote keus in zilveren sieraden met mineralen en edelstenen. Maar ook kettingen in verschillende lengtes, modellen en soorten, armbanden, veters met geboorde stenen er aan, enzovoort, te veel om op te noemen.

De schatten vanuit de hele wereld worden jaarlijks door meer dan 50.000 bezoekers bewonderd. Veel groepen, bussen, scholen en verzamelaars komen speciaal vanuit het hele land naar Drouwen. Voor verzamelaars en liefhebbers een Eldorado! Veel bezoekers  zijn verbaasd en onder de indruk van het vele moois dat de natuur te bieden heeft in ontelbare vormen en kleuren. Voor ieder wat wils en in iedere prijsklasse is er wel iets moois voorhanden. Vind u niet wat u zoekt?  Wij doen ons uiterste best om het voor u te bemachtigen.

Bezoekers kunnen, van 1 april tot 1 november, zeven dagen per week terecht van 10.00 tot 17.00 uur en kunnen geheel vrijblijvend gratis rondkijken naar al het moois dat tentoon gesteld staat. Er is ruime parkeer gelegenheid aanwezig. De expositie boerderij is rolstoel toegankelijk.

Website