Fietsen in Drenthe

Het is prachtig fietsen in Drenthe. Drenthe is bij uitstek de provincie in Nederland om per fiets te verkennen.  In Drenthe ligt ongeveer 5.650 kilometer aan fietsmogelijkheden waarvan een kleine 1.200 kilometer fietspad of fietsstrook is. Hiermee ligt het aantal fietsmogelijkheden in Drenthe boven het landelijk gemiddelde.

Waarom kiezen voor een kant-en-klare fietsvakantie in Drenthe?

Natuurlijk kun je zelf gaan fietsen in Drenthe. Het boeken van een kant-en-klare fietsvakantie heeft echter een aantal voordelen:

  • Bij alle trektochten van hotel naar hotel is bagagevervoer bij de prijs inbegrepen.
  • Als je van hotel naar hotel fietst, wil je voor één nacht kunnen boeken. Dat is echter niet altijd mogelijk. Onze partnerorganisaties werken samen met hotels die dit wél accepteren.
  • Je hoeft onderweg nergens meer over na te denken en hebt alle tijd om met volle teugen te genieten.

Fietsen van Hotel naar Hotel in Drenthe

Met onze individuele fietsreizen fietst u van hotel naar hotel in drenthe en wordt overdag de bagage voor u vervoerd. U ontvangt vrijwel altijd een Nederlandtalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal. U kunt fietsen in uw eigen tempo. De dagelijkse afstanden variëren van ca. 30 tot 60 kilometer (ca. 3-6 uur incl. korte pauzes). De reis naar de 1e bestemming is per eigen vervoer. U kunt een eigen fiets meenemen of een huurfiets van Fietswandelvakantie.nl gebruiken. De individuele fietsvakanties worden voornamelijk in Drenthe georganiseerd. Op bijna alle bestemmingen kunt u naast reguliere fietsen ook ebikes huren.

Kies een actieve fietsvakantie!

Fietsen in Drenthe is heerlijk ontspannend. Kies een fietsarrangement met een aantal kilometers per dag dat goed bij u past. En u hoeft helemaal niet enorm getraind te zijn, want er zijn genoeg routes voor ieder niveau. 

U vindt hier diverse fietsvakanties door omgeving Drenthe. Bij elke fietsvakantie door Drenthe zijn routekaarten en bagagetransport inclusief: uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. Geen gesjouw dus! Én, bij elk hotel staat er een ontbijt voor u klaar, zodat u fris en fruitig een nieuwe dag op pad gaat.

Bij elke fietsreis staat het aantal kilometers per dag vermeld, zodat u een goede inschatting kunt maken of de reis bij u past. Er zijn fietsvakanties in alle soorten en maten. Een weekendje fietsen in Drenthe, een rondje om het IJsselmeer, of lekker fietsen in Brabant! Drenthe kent mooie plaatsen en is bij uitstek geschikt om te fietsen vanwege haar mooie natuur.

Uitgelichte Fietsvakanties