Ontdek de hunebedden in Drenthe

Denkt u aan Drenthe, dan denkt u aan hunebedden. Het zijn de oudste monumenten in Nederland en we hebben er in Drenthe maar liefst 52! Volgt u de ‘Hunebed Highway’; de N34 van Zuidlaren naar Coevorden, dan ziet u zelfs 47 deze monumenten. De routes van deze fietsvakantie leiden u langs hetzelfde gebied.

Hunebedden zijn grafkamers. Ze werden ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd van zwerfstenen van 2.000 tot wel 20.000 kilo. Deze stenen zijn hier 150.000 jaar geleden in de ijstijd terecht gekomen door schuivend ijs. In de grafkamers kregen de doden grafgiften mee. Denk aan sieraden, bijlen, speerpunten en aardwerken potten met eten en drinken. De grafkamers waren in het verleden niet goed zichtbaar. Ze werden bedekt met zand en graszoden. Er was alleen een langwerpige heuvel en de toppen van de dekstenen te zien. Tegenwoordig ziet u de keien wel goed.

Kortom; een echte hunebed-vakantie! Uiteraard laten we u naast hunebedden nog veel meer van Drenthe zien. Geniet!

Fietsvakantie langs de Hunebedhighway

Met onze individuele fietsvakantie rondom de Hunebedhighway  fietst u van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks naar uw hotel gebracht.  U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets bij ons huren.

U fietst op uw eigen niveau en in uw eigen tempo van hotel naar hotel. Ook het aantal onderbrekingen bij bezienswaardigheden of op terrasjes langs de route bepaalt u zelf. 

Kortom alles is geregeld, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw fietsvakantie.

 

Hunebedhighway fietsvakanties