Overnachten en wandelen in Zuid-Limburg

Voor velen geldt Zuid-Limburg als hét wandelparadijs van Nederland. Al wandelend ontdekt u kastelen, historische straten, de kabbelde beekjes die lopen door het uitgestrekte natuurgebied. Wilt u overnachten en wandelen in Zuid-Limburg? Het Heuvelland biedt een perfecte uitvalsbasis voor een paar ontspannen dagen weg. Geniet onder andere van ontspannen wandelvakantie Zuid-Limburg. De gemoedelijke gastvrijheid zorgt ervoor dat u zich snel thuis zult voelen.

Kortom: Wandelvakantie Zuid-Limburg boekt u bij Fietswandelvakantie.nl

 

Wandelweekend Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg waant u zich echt in het buitenland, omringd door zwart-witte vakhuizen en prachtige landschappen. Eeuwenoude holle wegen en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpjes en steden. Al wandelend ontdekt u alles wat Zuid-Limburg te bieden heeft. Niet alleen is deze wandelvakantie Zuid-Limburg een goede manier om te genieten van dit alles, maar ook om volledig tot rust te komen. Vind u een aantal dagen achtereen wandelen teveel? Kies dan voor een wandelweekend Zuid-Limburg. Kom in één van de heuvellandhotels tot rust, sta uitgerust weer op en kies uw volgende route. Alles op uw eigen tijd.

Meerdaagse wandeltochten in Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse heuvelland is in het bijzonder voor meerdaagse wandeltochten. Een uitgebreid netwerk van eeuwenoude paden maakt het mogelijk om de drukke straten te vermijden. Trek uw wandelschoenen aan en ga op onderzoek uit. Ontdek tijdens deze meerdaagse wandeltochten in Zuid-Limburg onder andere de historische monumenten waar deze streek om bekend staat. Het is geheel aan u om te bepalen hoe u uw dag indeelt. Zo kunt u uitgerust terugkijken op een prachtige Wandelvakantie Zuid-Limburg.

Pieterpad wandelen overnachten

Wie is niet bekend met het beroemde Pieterpad? Het is misschien wel het bekendste wandelpad van Nederland. De route van het Pieterpad voert van het Groningse Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Limburg. Het Pieterpad is ongeveer 500 kilometer lang. Als u tijdens uw wandelvakantie Zuid-Limburg het Pieterpad wilt bewandelen is dit natuurlijk altijd mogelijk! U kunt van Sittard naar Valkenburg wandelen (22 kilometer). Daar kunt u overnachten in één van de heuvellandhotels. Als u in de avond nog energie over heeft van deze wandeltocht, kunt u in het toeristische stadje Valkenburg genieten van bijvoorbeeld een van de vele streekproducten. Wanneer u de volgende ochtend uitgerust uw wandelroute hervat loopt u van Valkenburg naar eindpunt Maastricht (17 kilometer).

Uitgelichte Wandelvakanties in Zuid-Limburg