Fietsvakantie Friesland – Fietsen door fantastisch Friesland

Hoe kunt u tijdens een actieve vakantie Nederland beter bewonderen dan op de fiets? Tijdens een fietsvakantie in Friesland bijvoorbeeld, waar u behalve de vele meren en weilanden ook de beroemde Friese ‘Elfsteden’ kunt bezichtigen. Bezoek onder andere in Hindeloopen de grootste schaatsencollectie ter wereld. Bewonder de 18e eeuwse korenmolen in het pittoreske Sloten. Of ontdekt u tijdens een stedentrip Leeuwarden de grachten per praam?

De Elfstedentocht op de fiets

Hoeft de Elfstedentocht voor u niet per se midden in de winter? Of maakt u tijdens een actieve vakantie in Nederland graag op ‘Oerhollandse’ manier kennis met de vele bezienswaardigheden in ons eigen kikkerlandje? Dan kunt u bij Fietswandelvakantie.nl een fietsvakantie door Friesland boeken. Door uitgestrekte weilanden, bossen en langs vele meren fietst u naar karakteristieke dorpen en steden. Het pittoreske Sloten bijvoorbeeld: een vestingstadje gelegen in het glooiende Gaasterland en de kleinste van de Friese ‘Elfsteden’. Bewonder de 18e-eeuwse korenmolen, of maak een boottocht langs de grachtenpanden aan Het Diep. Wie nog meer te weten wil komen over de Friese schaatsgeschiedenis, kan in Hindeloopen op excursie naar het Eerste Friese Schaatsmuseum. Dit museum beschikt over de grootste schaatsencollectie ter wereld; van Friese doorlopers tot de zilveren schaatsen van de baron van Woelmont.

Historische stedentrip Leeuwarden

De prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes kunt u tijdens een fietsvakantie Friesland combineren met een stedentrip Leeuwarden. Struin of fiets door de historische binnenstad van deze gezellige Friese hoofdstad, langs onder andere de scheve kerktoren De Oldehove: het symbool van de stad. Wie de 183 treden naar de top beklimt, staat een geweldig uitzicht over de stad en bij helder weer zelfs de Waddeneilanden te wachten. Ook de voormalige gevangenis, de 15e-eeuwse Blokhuispoort, is een bezoek meer dan waard. Hier leidt een voormalig gevangenisbewaarder u door het gebouw, zodat u een bijzondere indruk krijgt van het gevangenisleven. Of vaart u tijdens een vakantie in Friesland liever per karakteristieke Friese praam door de stadsgrachten langs onder andere de Waag, de Bierkade en de oude jachthaven?

Uitgelichte Fietsvakanties in Friesland