Fietsvakantie Rondje IJsselmeer

Het bekendste en grootste zoetwatermeer van Nederland is het IJsselmeer. Ontstaan in 1932 door de voormalige Zuiderzee afsluiten van de Waddenzee via een 32,50 kilometer lange Afsluitdijk. Datzelfde jaar werd de Zuiderzee hernoemd tot het IJsselmeer.

Langs de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer) vinden we vele historische vissersdorpen waaronder Volendam, Hindeloopen, Harlingen en Stavoren.

Vanuit Hindeloopen kunt u onder andere heerlijk fietsen over de zeedijk en genieten van de prachtige natuur. Aan de oude haven liggen gezellige cafés en restaurants, waar het een komen en gaan is van boten en u een eindeloos uitzicht over het IJsselmeer heeft.

Vanuit Stavoren kunt u met de veerboot de oversteek maken naar Enkhuizen. Bij Enkhuizen kunt u prachtig fietsen over de dijk met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant het Markermeer.

Fietsvakantie rond het IJsselmeer

Met onze individuele fietsvakantie rond de Zuiderzee (IJsselmeer) fietst u van hotel en uw bagage wordt dagelijks naar uw hotel gebracht. Dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets bij ons huren. Het ontbijt is bij alle hotels inbegrepen en indien gewenst kunt ook het diner (halfpension) bijboeken. U fietst op uw eigen niveau en in uw eigen tempo van hotel naar hotel. Ook het aantal onderbrekingen bij bezienswaardigheden of op terrasjes langs de route bepaalt u zelf. Uiteraard kunt u vrijwel alle routes naar eigen inzicht inkorten of verlengen. Kortom alles is geregeld, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw Fietsvakantie rond het IJsselmeer.

Rondom het IJsselmeer fietsen

Fietswandelvakantie.nl biedt diverse fietsvakanties aan rondom het IJsselmeer en Waddenzee. Fietsvakantie rondje IJsselmeer is namelijk een klassieker onder de fietsvakanties in Nederland. Vanuit deze fietsvakantie fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Hindeloopen, Stavoren en Harlingen.

Wilt u graag een fiets- of wandelvakantie boeken in een gebied dat nog niet op onze website is vermeld? Neem dan contact met ons op, wellicht zijn we in dat gebied al bezig met de verkenningen en komt er op korte termijn een vakantie beschikbaar.

Vergelijkbare Fietsvakantie rond het IJsselmeer