Fietsen in Zuid-Limburg

Heuvels en dalen horen onlosmakelijk bij het Zuid-Limburgse landschap. Een Fietsvakantie Zuid-Limburg is dan ook zeker voor de echte actievelingen onder de fietsliefhebbers. Bereid u zich goed voor wanneer u zich waagt aan de beklimming van de vele heuvels en het verkennen van dit prachtige landschap. Niet alleen voor de actievelingen, maar ook zeker voor de recreatieve fietsers is deze omgeving de ideale fietsregio bij uitstrek.

Al fietsend ontdekt u de gezellige dorpjes en steden, die afgewisseld worden door Maasvlaktes en uitgestrekte plateaus met hun karakteristieke eigenschappen. Fietsen in Zuid-Limburg bied u een ontspannen maar toch actieve fietsvakantie, langs de prachtige bezienswaardigheden die Zuid-Limburg te bieden heeft.

Fietshotels Zuid-Limburg

Wanneer u de keuze maakt voor een Fietsvakantie in Zuid-Limburg, wilt u hier natuurlijk uitgebreid van kunnen genieten. Zuid-Limburg wordt door velen gezien als hét fietsparadijs van Nederland, met zijn uitgestrekte landschap. Aangezien Zuid-Limburg zoveel mogelijkheden biedt is één dag om dit alles te verkennen te kort. Door de keuze te maken om te verblijven in een van de Fietshotels van Zuid-Limburg, zult u merken dat u zonder stress kunt gaan en staan waar u maar wilt. Dit alles zodat u volledig uitgerust terug zult keren van uw Fietsvakantie in Zuid-Limburg. Nadat u na een dag al fietsend de omgeving heeft verkend en terugkeert naar uw fietshotel, kunt u daar uitgebreid genieten van alle voorzieningen die het hotel te bieden heeft.

Zuid-Limburg Heuvelland

In 2005 is het Zuid-Limburgse Heuvelland bekroond met de eervolle titel ‘Nationaal Landschap’. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden dit prachtige landschap hebben gevormd, kabbelen nu rustig voort. Geniet al fietsend van de groene weides, kleurrijke hoogstamboomgaarden, authentieke stadjes en nostalgische dorpjes. Vele toeristen die het Zuid-Limburgse Heuvelland bezoeken noemen dit ‘een stukje buitenland in eigen land’. Van de Ardennen kreeg het Heuvelland een zetje van onderop, wat leidde tot het prachtige landschap waar we allen nu van kunnen genieten.

Fietsroute klein Heuvelland

Tijdens de Fietsroute klein Heuvelland ontdekt u het meest zuidoostelijke puntje van uw Fietsvakantie in Zuid-Limburg. Met de Fietsroute klein Heuvelland fietst u door nostalgische dorpjes als Gulpen, Vijlen en Bocholtz. Geniet van de wonderschone natuur, de bijzondere bezienswaardigheden en de vele terrasjes om even tot rust te komen met kop koffie en de befaamde Limburgse vlaai. Als u zich geroepen voelt het hoogste punt van Nederland te bezoeken is dit zeker een aanrader. Dit hoogste punt wordt tevens ook wel het drielandenpunt genoemd. Op het drielandenpunt kruizen de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar.

Rondje Valkenburg fietsen

Valkenburg is een prima uitgangspunt voor een historische fietsroute tijdens uw Fietsvakantie Zuid-Limburg. Stap eens van uw fiets en bezoek kasteel Neubourg. Tussen Valkenburg en Schin op Geul vind u onder andere de kastelen Schaloen en Genhoes aan de voet van de Schaelsberg. Daarbij neemt dit rondje Valkenburg u mee door het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg. Deze route is een mooie route voor fietsers die van een uitdaging houden. Kortom, een actieve maar ook historische fietstocht om het buitenland in eigen land te ervaren.

Fietsroute Valkenbrug en omgeving

In het hart van het met vijf-sterren bekroonde natuurgebied Heuvelland vind u het mergelstadje Valkenburg. In deze toeristische trekpleister, met steden als bijvoorbeeld Maastricht, Gulpen en Aken op een steenworp afstand, valt van alles te beleven. Langs de rand van Maastricht fietst u naar Margraten. Margraten is vooral bekend om zijn Amerikaanse Begraafplaats. Stap eens van uw fiets en bezoek deze indrukwekkende plaats met zijn talloze rijen van witte kruizen, die symbool staan voor de ruim 8000 soldaten die begraven liggen op deze grote begraafplaats.

Uitgelichte Fietsvakanties in Zuid-Limburg