Fietsroute Weldadig rondje

Fiets door een prachtig stuk natuur en wordt meegezogen in de geschiedenis van de Kolonie van Weldadigheid. Fietsroute Weldadig rondje brengt u in een ronde van 36 km langs een uniek stuk Nederlandse historie gelegen in Drenthe, Overijssel en Friesland. De route ligt begrensd aan de Nationale Parken Drents-Friese Wold, Weerribben Wieden en het Dwingelderveld. Met dit fietsarrangement Kolonie van Weldadigheid fietst u langs monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord.

Monumentenroute Frederiksoord

Ga terug naar het jaar 1818 en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch. Leer daarmee alles over de Koloniën van Weldadigheid. De arme stedelingen kwamen naar Frederiksoord om te gaan werken en voor onderdak. Er werd onder andere hen discipline en orde aangeleerd. Kinderen gingen er verplicht naar school, en er was een eigen ziekenfonds. Er werden kerken, ziekenhuizen, winkels en rustoorden gebouwd. Fiets met het Fietsarrangement Kolonie van Weldadigheid langs deze oude Monumentenroute Frederiksoord.

Kolonie fietstocht

Al fietsend wordt u de geschiedenis van de Kolonie van Weldadigheid duidelijk. Vele sporen van de vroegere kolonie zijn bewaard gebleven en bieden u een terugblik naar de 19e eeuw. Stap eens van uw fiets en bezoek Museum de Proefkolonie. Vervolg uw Fietsarrangement Kolonie van Weldadigheid langs de bezienswaardigheden, waar u alles over te weten bent gekomen in het museum. Bekijk de huizen waarin de paupers woonden, nadat Johannes van den Bosch ze een nieuwe toekomst bood. Zie hoe de bebouwingen en landschappen veranderd zijn in de loop der jaren. Zo sluit u uw Kolonie fietstocht op een gedenkwaardige manier af.

Weldadigheid Fietsarrangement

Wanneer u, nadat u in Museum Proefkolonie, alles te weten bent gekomen over de geschiedenis van de vroegere kolonie, wilt u dit natuurlijk met eigen ogen ontdekken. Wilt u dit per fiets of e-bike doen, kunt u een Fietsarrangement Kolonie van Weldadigheid naast het museum reserveren. Dit arrangement geeft u toegang tot het museum en de fietsverhuur. In geval van een fietsarrangement haalt u uw fiets of e-bike tussen 10.00 en 12.00 uur op bij de fietsverhuur. Daar ontvangt u ook uw entreekaartjes voor het museum. Inleveren van de fietsen kan op dezelfde dag op een tijdstip naar keuze tot 18.00 uur.

Uitgelichte Fietsvakanties in de Kolonie van Weldadigheid