Fietsen door de natuur van Drenthe

Wilt u ook eens Drenthe op de Fiets ontdekken? Drenthe is namelijk de ideale plek voor een actieve fietsvakantie in eigenland. Prachtige uitgestrekte paarse heidevelden, hunebedden, zandduinen, veen en bossen vormen onder andere samen het decor van Drenthe.

Met ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden liggen er diverse fietsroutes voor u klaar. Fiets bijvoorbeeld door de drie Nationale parken, dankzij de goed begaanbare fietspaden kunt u hier uitstekend fietsen. Vanuit Diever of Dwingeloo fietst u tijdens een fietsvakantie Drenthe zo het Dwingelderveld binnen. Maar ook de parken Nationaal Park Drents Friese Wold, Fochteloërveen en Drentsche Aa liggen op fietsafstand. Kortom, hier kunt u uitstekend tot rust komen door de eindeloze heidevelden en bossen.

Ten slotte vergeet niet om bij het hotel een lunchpakket mee te nemen tijdens uw fietstocht door Drenthe. Zo kunt u heerlijk in de natuur picknicken tijdens de fietsreis van Fietswandelvakantie.nl!

Fietsvakantie door Drenthe

Fietsvakantie Drenthe – Bent u onder andere op zoek naar een leuke Fietsvakantie in Drenthe? Drenthe is daarmee de wandel- en fietsprovincie bij uitstek. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige zandstuifgebieden en bossen vormen samen met historische grafheuvels, hunebedden en pittoreske boerderijen het landschap in Drenthe. Fiets van hotel naar hotel tijdens een meerdaagse fietsvakantie Drenthe. Dankzij de aanwezigheid van drie prachtige Nationale parken staat Drenthe bekend als de “Oerprovincie van Nederland”. De ideale plek voor een actieve fietsvakantie in eigen land.

De prehistorische hunebedden bezoeken

Tijdens een actieve fietsvakantie Drenthe, kunt u bijna niet om de hunebedden heen fietsen. Van 59 hunebedden in Nederland staan er 57 hunebedden in Drenthe en 2 net over de grens in Groningen. 47 hunebeden bevinden zich langs de Hunebedhighway, de Route 66 van Nederland. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd.

Bij een aantal van onze fietsvakanties in Drenthe passeert u onder andere het Hunebedcentrum in Borger. In dit museum bevinden zich diverse tentoonstellingen die u terugvoeren naar de prehistorie. Ook kunt u hier het grootste hunebed van Nederland bezichtigen tijdens uw fietsvakantie door de Geschiedenis van Drenthe.

Fietsen van hotel naar hotel

Een fietsvakantie Drenthe van hotel naar hotel betekent genieten! Fietswandelvakantie.nl zorgt ervoor dat u ten eerste zorgeloos op pad kunt met goede fietsroutes en kaartmateriaal. U kunt uw fietsvakantie afleggen in uw eigen tempo. De afstanden variëren van circa 40 tot 60 kilometer per fietsdag. Door het ruime aanbod van verschillende soorten fietsvakanties in Drenthe, vindt u altijd een soort vakantie die bij u past. Bagagevervoer, de heerlijkste hotels en routebeschrijvingen zijn voor u geregeld.
Zo gaat u te fiets een heerlijke fietsvakantie tegemoet!

Goedkope fietsvakanties in Drenthe

Bent u in de eerste plaats opzoek naar goedkope Fietsvakantie in Drenthe, Rondje Drenthe of Fietsvakantie met eigen fiets? Bekijk dan ons ruime aanbod op Fietswandelvakantie.nl! Gegarandeerd de laagste prijs op alle individuele fietsvakanties in heel Drenthe!

6 tot 7 daagse Fietsvakantie door Drenthe

Bent u op zoek naar een meerdaagse fietsvakantie vanuit 1 vaste hotel in Drenthe?
Een fietsvakantie vanuit een standplaats biedt rust omdat u in hetzelfde hotel verblijft. U hoeft niet iedere dag uw koffer in te pakken en naar het volgende hotel te fietsen. Het voordeel van een standplaats is ook dat je zelf uw rustdagen bepaalt. U ontvangt per dag een fietsprogramma met verschillende fietsroutes door Drenthe vanuit Drenthe Hotel De Meulenhoek in Exloo.
 
6 tot 7 daagse fietsvakantie door Drenthe met onder andere:
  • 5- of 6 X overnachtingen met ontbijt
  • 5- of 6 X 3-gangen streekmenu
  • Fietsprogramma met fietsroutes

Prijzen: 5 overnachtingen v.a. € 389,- p.p. 6 overnachtingen v.a. € 449,- p.p.