Wandelen over het Pieterpad - deel 6

6 dagen wandelvakantie Limburg, over het Pieterpad van Swalmen naar de Sint Pietersberg

6-daagse wandelvakantie Pieterpad van Swalmen tot Maastricht (Etappe 23 t/m 26)

Kies voor individuele wandelvakantie langs het bekendste langeafstand wandelroute van Nederland. Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en loopt van Pieterburen in Groningen helemaal naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. De totale lengte van het Pieterpad is 492 kilometer. Deze Pieterpad wandelvakantie deel 6 begint in het Midden Limburgse Swalmen en eindigt in het Zuid-Limburgse Maastricht.

Inclusief

, ,

399

Check-in: vanaf: 15:00 uur Check-out: voor: 10:00 uur

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

Dag 1 – Aankomst in Swalmen

U reist op eigen gelegenheid naar Swalmen. U overnacht in Hotel Asselt in Swalmen

Dag 2 – Swalmen naar Montfort (circa 21 km)

Over de Romeinse weg Heerlen-Xanten wandelt u langs trotse kasteelboerderijen naar het zuiden. Het Pieterpad voert om Roermond heen, in een gebied waar de Peelrandbreuk elk jaar enkele milimeters beweegt en soms voor aardschokken zorgt. In Sint-Odiliënberg ziet u aan de grootte van de kerk H.H. Wiro Plechelmus en Otgerus hoe Limburg verweven is met het katholieke geloof. In het landschap meandert de Roer tot u richting Montfort in natuurgebied het Sweeltje langs de Vlootbeek over een oude stuifduinengordel struint. Misschien ziet u wel de golven van de snoek in het water.

Dag 3 – Montfort naar Sittard (circa 23 km)

Aan de rand van Zuid-Limburg wandelt u door het licht glooiende landschap, over holle wegen en langs pittoreske dorpjes. Het is een rustige landbouwstreek waar ooit ontoegankelijke moerassen lagen. Via een stukje Duitsland loopt u langs de Rode Beek en de Geleenbeek. Het vormt deels de grens met buurland Duitsland en over de oevers bereikt u eindpunt Sittard. De prachtige, historische binnenstad behoort tot de oudste steden van Nederland en herbergt monumenten, beelden, gevels, een fort en stadswallen. Op het marktplein heeft u zicht op fraaie monumenten en de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw-van-het-Heilig-Hart.

Dag 4 – Sittard naar Valkenburg (Strabeek) (circa 22 km)

Vanaf Sittard biedt het Pieterpad alle aspecten van de streekcultuur in het heuvelland. De mooiste weggetjes op de hoogvlakte van het Limburg Plateau bieden veel wandelplezier. Bij de drinkplaats Windraak word u als wandelaar begroet: ‘Pieterpad’ders en zo meer, als uw tong droog voelt als leer, en blaren kwellen al te zeer, vindt dan hier uw krachten weer’. U daalt bij Spaubeek naar de laagte in het landschap, maar klimt al snel weer naar Schimmert. Hier is de reus van Schimmert, de watertoren in Amsterdamse Schoolstijl, het richtpunt en ligt het mooie Geuldal met de kronkelige beek voor u.

Dag 5 – Valkenburg (Strabeek) naar de Sint Pietersberg (Maastricht) (circa 17 km)

Het pittoreske dal van de Geul bij Valkenburg bied u een van de mooiste landschappen van Nederland. Door draaihekjes wandelt u van de ene weide naar de andere, waarna u naar Bemelen klimt. Het eindpunt van het Pieterpad nadert bij Maastricht aan de Maas. Deze bourgondische stad doet wat on-Hollands aan. De oude, compacte binnenstad is een verzameling van smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Het markante Pieterpad eindigt bij de Sint Pietersberg, na bijna 500 km wandelplezier. Hier kan u de oorkonde van het Pieterpad verkrijgen en terugkijken op Nederlands belangrijkste langeafstandswandelpad. U overnacht weer in Valkenburg, dus vanaf de Sint pietersberg moet u nog even een stukje de bus en trein nemen die u binnen een half uur tot 3 kwartier naar Valkenburg terugbrengt.

Dag 6 – Terugreis

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. In de reispapieren beschrijven we hoe je met het openbaar vervoer terug naar Swalmen kunt reizen. Ook is het mogelijk om de auto de eerste dag te pakeren bij het hotel in/nabij Maastricht en daarna met het openbaar vervoer naar Swalmen te gaan.