Fietsvakantie Gazet '4 dagen fietsen langs de dolmen rondom Assen'

Lezersaanbieding fietsvakantie Gazet van Antwerpen, 4-daags fietsvakantie van hotel naar hotel

Fietsvakantie Gazet van Antwerpen – Ontdek Drenthe op de fiets! De redenen om naar Drenthe te komen zijn eindeloos. Prachtige natuurgebieden en authentieke brinkdorpen en gezellige stadjes wisselen elkaar af. Drenthe is gelegen in het noordoosten van Nederland en bestaat uit verschillende regio’s met elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Ontdek de mooiste gebieden en plekjes.

Inclusief

, , , ,
(2 klantbeoordelingen)

269

Check-in: vanaf: 15:00Check-out: voor: 10:00

Prijs is op basis van 2- of 3-persoonskamers. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag van € 25 – € 29 per dag die achteraf wordt verrekend.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:

Telefoon: 0591-226928
E-mail: info@fietswandelvakantie.nl

Lage prijzen

We hebben bijzondere lage prijzen.

8+ Fiets- en wandelvakanties

Uitgebreid aanbod van diverse vakanties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Uitstekende ondersteuning

We zijn elke dag van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar zonder wachttijden.

Persoonlijke wensen

We doen graag een stapje extra om persoonlijke (dieet) wensen te realiseren.

DAG 1: Aankomst in Diever

Aankomst in Landhotel Diever voor diner en overnachting.

DAG 2: Van Diever naar Assen – 50,4 km

Na het gastvrije ontbijt in het authentieke Landhotel Diever stapt u op de fiets. Door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en over de heide van het Fochteloërveen komt u aan in het dorp Veenhuizen. Dit dorp heeft als voormalige kolonie van Weldadigheid een rijke historie. Rond 1818 werden door de Generaal van den Bosch, net zoals bij Wortel en Merksplas in België, arme mensen opgevangen. Hen werd geleerd om in hun eigen levensbehoeften te voorzien middels scholing en een vak. In Veenhuizen waren dit echter gedwongen verblijven. Hieruit is in latere tijden het gevangenisdorp Veenhuizen ontstaan. Daarna is het nog maar even fietsen voordat u in Assen aankomt. Hotel De Jonge ligt midden in het centrum van Assen. U kunt zelf uw diner samenstellen, een goed 3 gangen diner is bij de prijs inbegrepen, maar als u meer gangen wilt of luxe gerechten is dat, tegen geringe bijbetaling, ook mogelijk. ’s Avonds kunt u bij goed weer nog even één of meerdere van de terrasjes in het centrum bezoeken.

DAG 3: Van Assen naar Exloo – 54,3 km

Na het ontbijt verlaat u per fiets de stad. Over de heide van het Balloërveld en door de bossen rondom Borger komt u langs het Hunebedinformatiecentrum (in België spreken jullie van Dolmen). In de provincie Drenthe zijn ruim 50 hunebedden. Tijdens deze fietsvakantie komt u langs zo’n 10 tot 15 van deze hunebedden/dolmen. In de loop van de middag komt u aan in het dorp Exloo. Een paar leuke winkeltjes (Thuis op 41 en Smukke), een beeldentuin Zwaganaga en de schaapskudde zorgen voor een leuke middag. Ook kunt u een bezoek brengen aan de schoenenspeciaalzaak Schutrups. Hier heeft men bijzonder veel kennis over schoenen en ook over voeten. Bij aankomst op woensdag kunt u in het hoogseizoen, tegen bijbetaling, ook van 16:00 uur tot 18:00 uur met de schaapskudde en -herder meewandelen over de grote stille heide. ’s Avonds verblijft u in Hotel Restaurant De Meulenhoek voor diner en overnachting.

DAG 4: Van Exloo naar Diever – 54,3 km

De fietstocht van vandaag gaat terug naar Landhotel Diever waar uw auto staat. ). Een unieke locatie voor uw eerste koffiestop is bij het Theehuis Poolshoogte. Midden in het bos gelegen en naast een uitkijktoren. Of durft u een kopje koffie te drinken bij de reuzen Ellert en Brammert? In het openluchtmuseum beleeft u hoe er vroeger in dit veenlandschap werd geleefd. Een indrukwekkend stuk van de geschiedenis van Drenthe wordt ook aangedaan. In de periode van 1942 tot 1945 werden vanuit Kamp Westerbork meer dan 100.000 Joden getransporteerd naar de vernietigingskampen in Duitsland en Polen. Het herinneringscentrum laat u foto’s, film en ander materiaal zien over die zwarte periode uit onze geschiedenis. Door de prachtige natuur fietst u terug naar Landhotel Diever, waar u de thuisreis kunt aanvaarden. Ook kunt u natuurlijk, tegen een geringe meerprijs, nog een overnachting bijboeken. In dat geval hoeft u pas op dag 5 naar huis.